ONLINE

Saturday, 23 July 2016

REZEKI VS GAJI


Assalamualaikum & Selamat petang !
Hidup kita berkat apabila rezeki yang kita terima tu pun adalah dari sumber yang halal. Jom kita jemput rezeki kita dengan amalkan cara-cara berikut ;
10 CARA UNTUK MENJEMPUT REZEKI.
.
Jom sama-sama amalkan. 😘😘
1. Bangun pagi
2. Taqwa'
3. Tawakkal
4. Bersabar dan syukur
5. Berinfaq / Sedekah / Zakat
6. Silaturahim
7. Berdo’a dan Istigfar
8. Berbuat kebaikan
9. Berniaga
10. Berusaha & bekerja
.
Post ini di copy dari fb Ayda Mohamad.

Hakikatnya rezeki adalah dari pemberian daripada Allah. Manakala gaji adalah daripada manusia. 

Tinggal lagi 13 warna ja??

Untuk entri kali ni, jom tengok stok latest Tudung Mesir Petak Kecil yang still available. Tinggal lagi 13 warna daripada 27 warna. Cepatnya habis?

Haah mesti la, sebab sebelum raya TEAM Khazanah Muslimah Collection buat MEGA SALE RAYA! besar-besaran. Kepada yang join, Tahniah! Kepada yang belum join, kita masih ada lebihan warna yang comel macam bakal-bakal tuan mereka. hehe ;)

Terlepas untuk raya Aidilfitri, tak bermakna terlepas jugak untuk raya Aidiladha. Ye dok?
Jom-jom kita skroll tengok warna yang sweet ni ha.


Kod warna : 27 (Turquoise blue)

Kod warna : 08 (Dark grey)

Kod warna : 03 (Green apple)

Kod warna : 05 (Hijau lumut)

Kod warna : 09 (Light grey)

Kod warna : 13 (Dark Chocolate)


Kod warna: 21 (Hotpink)

Kod warna: 24 (Maroon)
Kod warna : 04 (Green Forest)

Kod warna : 25 (Soft blue)


Kod warna : 01 (Mint)

Kod warna : 23 (Bittikh)

Kod warna : 26 (Dark blue)


Ni lah antara warna-warna yang available. Kita sertakan sekali bilangan yang tinggal. Sempatlah korang berkira-kira untuk beli.

1) mint green-3
3) green apple-9
4) green forest-19
5) hijau lumut-17
8) dark grey-6
9) light grey-14
13) dark choclate -10
14) soft purple-3
16) dark purple -5
21) hotpink-11
23) bittikh-15
24) meroon-11
25) soft blue-14
26) dark blue-10
27) turqoise blue-22


            HARGA TUDUNG MESIR

Okey, kita teruskan dengan harga pulak ya.
__________

>> Kain sahaja : RM26 sahaja per helai
>> Kain + siap kelim tepi : RM30 sahaja per helai (cas upah jahit tepi serendah RM4 per helai)
>> Half purdah (bertali getah) : RM10 per helai

__________


            HARGA POSTAGE


1-2 helai RM 7 (sm) / RM 11 (ss)
3-4 helai RM 10 (sm) / RM 16 (ss)
5-8 helai RM 13 (sm) / RM 23 (ss)


Untuk tempahan, boleh terus hubungi kami melalui

Facebook page Khazanah Muslimah Collection
Instagram @khazanahmuslimahcollection
WhatsApp +60135160659




Friday, 23 October 2015

Tudung Mesir Stok Baharu 10/2015

Mesir Marii! Mesir Marii! Mesir Mari!

Bismillahirrahmanirrahim~~

Assalamualaikum semua ^^

In sya Allah , post harini mengenai "TUDUNG MESIR ORIGINAL!"
Semua dah pernah cuba??Ataupun ada yang mash belum discover macam mana bentuk Tudung Mesir?Haaa..Jom kita tengok macam mana ciri-ciri bentuk tudung mesir ni. I guess you will love it!


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::      ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::      ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
.
                  TUDUNG MESIR 60"


  • Bidang       : 60 (50/55 boleh request)
  • Ukuran       : 1.5 meter
  • Corak         : Petak-petak kecil
  • Material     : Chiffon Karouh Mesir
  • Warna        : 37 jenis pilihan warna



Tadi cari tak terjumpa gambar sendiri, search ja google dah jumpa. Gambar ambil dari
Blog MUSLIMAH ISLAM ONLINE


** Gambar ni contoh ja tau, gambar sebenar akan di upload untuk entri seterusnya^^



Jom KLIK link bawah ni

FB page   :Khazanah Muslimah Collection
Instagram :@noor.qilah


                                                                                   

Admin
Salam Jumuah Mubarokah~
16:15
(masih tercari-cari idea)

Thursday, 22 October 2015

Kembali lagi !!!

Assalamualaikum semua! 

     Lama sudah blog tak berisi. Jualan masih berjalan aktif tetapi hanya di medium Facebook dan Instagram. Sekarang admin cuba untuk konsisten dengan blog pula ya^^. Maaf kepada yang menunggu dan masih setia menunggu.


Guess what? Admin akan post benda baharu! Stok baharu! Hopefully anda semua berminat & stuff ni lah yang korang semua tercari-cari! Especially muslimah di luar sana. Memang barangan muslimah sahaja di sini (:D) Tapi sememangnya tak salah kalau lelaki yang nak belikan untuk ahli keluarga or kawan-kawan perempuan ;) 


Pastikan anda semua always update dengan barang yang bakal admin update nanti ye.Semasa update mengenai barang-barang, bahasa yang akan admin gunakan adalah bahasa standard. Harap semua maklum.




Untuk memudahkan anda untuk melihat medium selain blog ini,anda hanya perlu KLIK pada link yang di highlight sahaja :

FB page   :Khazanah Muslimah Collection 

Instagram: @noor.qilah


Whatsapp : +60135160659 (Admin)

Saturday, 14 March 2015

JOM Kenali Online SHop ni!

Khazanah Muslimah collection merupakan Muslimah Mini Online Shop yang telah aktif sejak Ogos 2014. 

Pada awalnya , pihak kami hanya menjual
:: Handsock Cekak Muslimah
:: Sarung Kaki Sandy Mesir
:: Inner Magic


Hari demi hari, bilangan pembeli juga semakin bertambah dan pembeli atau pelanggan mencadangkan supaya menambah produk jualan muslimah yang agak susah untuk dicari pada masa kini.


Sekarang, admin dah jumpa beberapa supplier barangan muslimah yang mengikut syariat dan barangan tersangat BERKUALITI!Barangan pun sudah semakin bertambah. Antaranya

::De Diamond Curve
::Bawal Curve Haura
::Tudung Mesir Original
              **Bawal Mesir
              **Misr Bawal Curve
              **Instant Mesir (Tudung bulat labuh siap jahit tengah)
::Dress & Jubah
::Stokin Sepit (Ada pembahagi antara ibu jari/telunjuk)
               **SOKA
               **KANIK




Selain dari Blog Khazanah Muslimah collection, terdapat lagi dua medium yang digunakan
oleh Khazanah Muslimah Collection untuk jualan ^^

 Anda hanya perlu KLIK di link yag di highlight :)


 Instagram  @noor.qilah
 FB page     Khazanah Muslimah Collection
 Whatsapp  +60135160659 (Admin)

Anda berminat dengan jualan kami?